Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija najavljuje povećanu kontrolu prometnica pokraj SAS-a

16.11.2020.

14:37

Autor: Filip Matijević

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Prometnice pokraj SAS-a i tamošnji kružni tokovi postale su vikendom noćni poligon za utrkivanje mladih zadarskih vozača. Zbog pritužbi stanara obližnjih zgrada policija najavljuje češće kontrole prometa, a već ovog vikenda imali su posla u tom dijelu grada.

Škripa guma i jurnjava automobilima sve češći su scenarij u sitnim noćnim satima vikenda na prometnicama pokraj SAS-a. Ulice Domovinskog rata, Nikole Tesle i Benka Benkovića lokacije su za dokazivanje neiživljenim vozačima pa policija najavljuje da će spomenute prometnice ubuduće staviti pod povećalo, a djelovali su tamo već ovog vikenda, kaže glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin:

U noći sa subote na nedjelju, nešto prije 3 sata, na kružnom toku kod Ulice Nikole Tesle i Ulice Benka Benkovića dogodila se prometna nesreća. Dosad provedenim istraživanjem utvrđeno je da ju je izazvao 21-godišnjak koji dolaskom do kružnog toka nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti, izgubio je kontrolu nad upravljačem vozila i udario u prometni znak. Na mjesto događaja došli su policijski službenici koje je on tom prilikom vrijeđao i omalovažavao. Vozač je bio pod utjecajem alkohola, a test na drogu je odbio.

A u vikendu iza nas policija je i inače bila aktivna, posebno zbog nedavnog Martinja i povećane opasnosti da se za upravljačem motornih vozila nađu alkoholizirani vozači:

Kontrolirana su 453 vozila i vozača, poduzeto je 127 represivnih mjera; od čega je 16 prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola, a 23 se odnose na nepoštivanje brzinskih ograničenja.

Zabilježeno je 13 prometnih nesreća s dvije lakše i jednom teže ozlijeđenom osobom, a vrijedi istaknuti i da je u Murvici iz prometa isključen i potom uhićen 40-godišnjak. On će sljedećih 15 dana provesti u pritvoru; upravljao je neispravnim vozilom, a u pitanju je učestali počinitelj prometnih prekršaja s čak osam pravomoćnih sudskih odluka zbog činjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.