Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija od sinoć traga za opasnim kriminalcem na kojega su i pucali

28.11.2018.

10:05

Autor: Toni Pajkin

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Svoj niz sinoćnih razbojništava još uvijek nepoznati muškarac počeo je oko 21 sat kada je na benzinskoj crpki natočio gorivo i pobjegao. Potom ga je sat kasnije u skladištu obrta na Putu Gumlina u provali zatekao član obitelji. I nakon toga se udaljio i pobjegao.

No policija ga oko 23 sata otkriva kraj trgovine na Putu Gaja. Nakon poziva na predaju oglušio se i u bijegu pokušao pregaziti policajca koji se spasio skokom preko zida.

Policija ga je pokušala zaustaviti i pucanjem u kotače, ali je im je opet utekao.

Na Meladi je napustio BMW-a požeških registracija i od tada je za njim krenula intenzivna potraga koja i dalje traje.

Prenosimo priopćenje PU Zadarske:

Sinoć oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, nepoznati vozač je na benzinskoj postaji natočio gorivo, nakon čega se udaljio vozilom marke BMW.

                   PUT GUMLINA
    gdje je provalio u skladište obrta

Ubrzo nakon toga oko 21.50 sati u ulici Put Gumlina u Zadru, nepoznata osoba je provalila u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika,  kojom prilikom se prilikom nepoznata osoba udaljila vozilom s mjesta događaja.

Postupajući po navedenim dojavama, policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ).

Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, nakon čega se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi te pokrenuo vozilo pri čemu  je najprije  udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju.

 Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar,  tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju. Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja i traje intenzivna potraga za vozačem.

Galerija
Dino Stanin/PIXSELL, Foto: -/-
Dino Stanin/PIXSELL, Foto: -/-gumlina.png, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.