Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija otkrila arsenal naoružanja u Zadru i na Dugom otoku

29.11.2018.

10:12

Autor: Vladimir Šetka

Foto/Vladimir Šetka

Foto/Vladimir Šetka

Foto: - / -

U suradnji s Osječko-baranjskom policijskom upravom, Odjel organiziranog kriminaliteta zadarske Policijske uprave zaplijenio je nevjerojatnu količinu oružja u Zadru, te na širem zadarskom području. Oružje je pronađeno kod četvorice muškaraca, koji nisu ni na koji način povezani.

Nakon informacija koje su dobili od osječkih kolega, zadarski policajci krenuli su u akciju zaplijene ilegalnog oružja na širem zadarskom području. Šverceri su oružje skrivali od starigradskog područja, do Galovca, Zadra i Dugoga otoka. Na jednom mjestu arsenal je bio skriven čak iza lažnog pregradnog zida. A društvo kod kojega je naoružanje pronađeno - šaroliko - od osuđenog 46-godišnjaka za ubojstvo, do 70-godišnjega poznatog poduzetnika i koncesionara lovišta, poznatog policiji zbog kaznenih djela gospodarskoga kriminaliteta. Tu je i dvojac u dobi od 30 i 33 godine, koji policiji nisu od ranije poznati. Osim strasti za oružjem i lakom zaradom, sva četvorica međusobno nisu povezana. A što je sve pronađeno otkrio je voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić. 

Ukupno je oduzeto šest automatskih pušaka, jedan automat - "Šmajser" njemačke proizvodnje iz 1943. godine, poluautomatski vojni snajper, 4 karabina, 8 lovačkih pušaka, 6 pištolja, dvije ručne bombe, 10 metara sporogorećeg štapina, preko 80 kg streljiva, 3 bajuneta, bokser, po jedna teleskopska i gumena palica te drugi dijelovi oružja, rekao je Mršić.

Oružje je bilo namijenjeno daljnjoj prodaju, te da nije riječ o trofejnom nego vrlo opasno oružje koje se nažalost koristi kod izvršenja teških kaznenih djela, kaže Mršić. A vioditelj Odjela Organiziranoga kriminaliteta Romano Landeka dodaje kako je cilj akcije bio maknuti oružje s ulice, da ne bude dostupno potencijalnim drugim počiniteljima teških kaznenih djela.

Policija se i danas pohvalila zaplijenom droge - na državnoj cesti Obrovac-Karin uhitili su 24-godišnjaka sa zagrebačkog područja. Kod raskrižja za Medviđu u BMW-u zagrebačkih registracija kojim je navedeni upravljao pronađeno je 2 kg droge marihuane namijenjene zadarskom narkotržištu. Izvršenom pretragom njegova stana u Zagrebu pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga, rekao je Mršić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.