Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija otkrila tko je bjegunac u švicarskom BMW-u - pronađen i kokain!

29.09.2020.

09:49

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedjeljna noćna potjera za BMW-om švicarskih oznaka, zadarskim ulicama, potom i prometnicom do Petrčana i kroz Kožino, nije završila bijegom vozača, iako se činilo da je muškarac uspio izmaknuti. Naime, tijekom jutra policija je pronašla auto parkiran na Boriku, a potom i vozača starog 41 godinu.

Nakon privođenja muškarac je odbio testiranje na drogu, a pretragom u automobilu je nađen kokain. Zbog najmanje 5 prekršaja, među kojima je prebrza vožnja i posjed droge završio je na 15 dana u zatvoru uz više optužnih prijedloga.  

U nedjelju oko 01.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom-presretač , koristeći zvučne i svjetlosne signale, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW, švicarskih registarskih oznaka koje se kretalo nedozvoljenom brzinom (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, a za kojeg su imali saznanja kako vozač svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa.

Nakon čega je vozač skrenuo na DC-306 pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, a postižući brzinu veću od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku, te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Nadalje vozilom je nastavio kretanje kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila. Radi poduzimanje daljnjih mjera i radnji vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje kojom prilikom je odbio testiranje na prisutnost droga dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja, 41-godišnji vozač priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, ne poštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge)  iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.