Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija otkrila tko je opljačkao poštu u trgovačkom centru

21.01.2020.

15:43

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

ilustracija: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio više imovinskih kaznenih djela.

Otkriven počinitelj krađe novca iz poštanskog ureda u trgovačkom centru u Zadru - javljaju iz zadarske Policijske uprave. Evo priopćenja: 

48-ogodišnjaka se sumnjiči da je 23. kolovoza 2019. godine oko 20.00 sati u Ulici Akcije Maslenica u Zadru, iz poštanskog ureda zajedno s 45-godišnjakom otuđio vrećicu s novcem u iznosu više od 100.000,00 kuna, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Obojicu se sumnjiči da su isto tako, po prethodnom međusobnom dogovoru u cilju prisvajanja protupravne imovinske koristi sredinom svibnja prošle godine u Bibinjama iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđili novac u iznosu od 1.800,00 kuna i da su obojica tijekom lipnja u Sv. Filip i Jakovu ušli u trgovački centar odakle su iz blagajne otuđili iznos od 1.200,00 kuna, a zatim u Zadru u Ulici Josipa Jurja Strossmayera iz trgovine otuđili iznos od 9.250,00 kuna.

Također, 45-godišnjaka se sumnjiči da je sredinom kolovoza 2017. godine u Ulici Bleiburških žrtava u Zadru iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđio novac u iznosu od 5.000,00 kuna.

Nadalje, provedenim istraživanjem osnovano se sumnja da su tijekom 2019. godine zajedno počinili i još 5 kaznenih djela Krađa na područjima drugih policijskih uprava, i to po jednu krađu u lipnju u Šibeniku i Makarskoj, u srpnju krađu u Crikvenici te dvije krađe u kolovozu na području Dubrovnika.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima na zadarskom području iznosi oko 140.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 48-godišnjakom, isti je danas uz kaznenu prijavu zbog devet kaznenih djela Krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.