Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija: Rent-a-car tvrtke utajile porez

31.12.2018.

14:28

Autor:

Policija: Rent-a-car tvrtke utajile porez

Policija: Rent-a-car tvrtke utajile porez

Foto: - / -

Policijska uprava Zadarska godinu je završila s još jednim uspješnim kriminalističkim istraživanjem - ovaj put iz područja gospodarskoga kriminaliteta. A sa zadnjim danom 2018. od novinara se oprostio dugogodišnji glasnogovornik Elis Žodan.

Voditelj službe Kriminalističke policije Bore Mršić novinarima je priopćio da su 51-godišnjakinja i 40-godišnjak iz Zadra od 41-godišnjega Splićanina kupili računalni program koji su kao odgovorne osobe koristili u storniranju i brisanju ugovora i računa o najmu vozila. Na taj način su priskrbili znatnu nepripadajući materijalnu korist. Na ovaj način četrdesetogodišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist u iznosi od 1.244.700 kn te propustio  obračunati i uplatiti PDV od 248 360 kn u korist državnog proračuna Republike Hrvatske. Na isti način je 51-godišnjakinja sebi pribavila nepripadajuću imovinsku korist od 549.080 kn te za 109.810 kn neplaćenog poreza oštetila državni proračun Republike Hrvatske, rekao je Mršić.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o dvije rent-a-car tvrtke. Policija muškarca (40) tereti za Zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i utaju poreza u razdoblju od 2013. do 2016. godine, dok je drugoosumnjičena ugovore i račune storinirala tijekom 2015. godine.

Bore Mršić se pohvalio učinkovitošću smanjenja broja teških kaznenih djela u ovoj godini. Naglašavamo da je Policijska uprava Zadarska osmišljenim i provedenim aktivnostima uspjela zaustaviti rastući trend ovih teških kaznenih djela te ih je sa 60 koliko je evidentirano 2016. godine, u prošloj godini i smanjila na 30, dok ih je ove godine evidentirano 20, rekao je šef zadarske krim-policije.

Susret s novinarima zadnjega dana ove godine bila je prigoda da se nakon osam godina od njih oprosti dosadašnji glasnogovornik Elis Žodan. Službu će nastaviti u Operativno-komunikacijskom centru, a naslijedit će ga magistra forenzike, dugogodišnja kriminalistkinja Ivana Grbin.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.