Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija spriječila okršaj Torcide i BBB-a na autocesti

28.08.2022.

16:31

Autor: Radio Zadar

Zaustavljen promet kod odmorišta Jadova

Zaustavljen promet kod odmorišta Jadova

Foto: snimila slušateljica / -/-

Na autocesti A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča kod odmorišta Jadova u smjeru Zagreba nešto nakon 15 sati privremeno je bio zaustavljen promet zbog incidenta s navijačima, a kolona je bila duga devet kilometara, obavijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kolona je bila od odmorišta Lički Osik do naplate Gospić u smjeru Dubrovnika.


MUP je na Twitteru objavio da su poslije 15 sati kod odmorišta Jadova navijači Hajduka koji su se kretali prema Zagrebu i Osijeku izašli iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te zaustavili promet. Mogući povod je, naveo je MUP, sukob s navijačima Dinama koji su putovali na gostovanje protiv Šibenika na Šubićevac.


MUP, nadalje, navodi da je sukob spriječen bez postupanja policije i bez uporabe sredstava prisile - tek izdavanjem naredbe, a uz cestu su pronađene palice. Odvijanje prometa je ponovno uspostavljeno do 15:55 sati.


Hrvatski autoklub izvještava da je pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, važnijim državnim cestama i autocestama u smjeru unutrašnjosti, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Povremeno usporena vožnja u koloni ili zastoji zbog povećane gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama autocesta, osobito u zonama odmorišta, čvorova i na naplatama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.