Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija traga za prvookrivljenim u slučaju grupnog silovanja

17.08.2022.

13:11

Autor: V.Š./HRT Radio Zadar

Županijski sud u Zadru

Županijski sud u Zadru

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Mladić koji je kao prvooptuženi nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje i ucjene 15-godišnjakinje iz okolice Zadra nije dostupan hrvatskom pravosuđu. 

Zbog toga je Županijski sud u Zadru izdao potjernicu. 


- Svi okrivljenici su se branili sa slobode. S obzirom da prvookrivljenik nije došao na ročište za objavu presude, a izrečena mu je nepravomoćnom presudom kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina, Županijski sud u Zadru je izdao Rješenje o određivanju istražnoga zatvora. S obzirom na to da je u tom slučaju istražni zatvor obligatoran ujedno je odmah izdan nalog policiji da se isti dovede u prostorije zatvora u Zadru. Budući da je policija izvijestila Sud da isti nije zatečen na adresi prebivališta, Županijski sud u Zadru je izdao tjeralicu. Čim policija pronađe prvookrivljenika, on će biti doveden u prostorije Zatvora u Zadru, rekla nam je glasnogovornica Suda Sandra Radanović, ujedno i predsjednica Sudskog vijeća pred kojim se sudilo skupini mladića. 


Presuda je objavljena na ročištu 29. srpnja. Tada su na zatvorske kazne osuđeni i drugokrivljeni (2,5 godine), trećeokrivljeni mladić (tri godine), te četverooptuženi na godinu dana zatvora. Dvojica maloljetnika uvjetno su osuđena. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.