Hrvatski radio

Radio Zadar

Policiji predao kilogram i pol eksploziva

15.05.2019.

09:36

Autor: HRT Radio Zadar

Policiji predao kilogram i pol eksploziva

Policiji predao kilogram i pol eksploziva

Foto: - / -

Jučer je građanin s područja Grada Gospića dragovoljno predao ručnu bombu, 1835 komada raznog streljiva i 1,5 kilograma eksploziva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava. 

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.


- priopćili su iz PU ličko-senjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.