Hrvatski radio

Radio Zadar

20:00 / 12.02.2013.

Autor: Filip Buzov

Poljaković: Homoseksualnost je neprihvatljiva, kreću nove tribine

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Profesor sa zadarskog Sveučilišta Ivan Poljaković koji je nakon izjave kako je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje, suspendiran odlukom uprave Sveučilišta, izjavio da je pokrenuo tužbu i da neće prestati s tribinama

Podsjećamo, profesor Ivan Poljaković suspendiran je na osnovu rješenja potpisanog od rektora u prosincu prošle godine, a spomenutu izjavu uputio je tijekom tribine održane u organizaciji političke stranke Hrvatski rast - Hrast, čiji je član i sam Poljaković. Službeno objašnjenje suspenzije je kako profesor Poljaković neće držati nastavu zbog teške povrede radne dužnosti i narušavanja ugleda Sveučilišta.

Na večerašnjoj konferenciji za novinare ponovio je kako je homoseksualnost bolest kao i da ima pravo na iznošenje svog stava u javnost. Dodao je kako i nakon svog očitovanja od prije 3 tjedna pred Sveučilišnim povjerenstvom nije dobio odgovor što ga očekuje. Zbog svega toga kaže unajmio je odvjetnika i pokrenuo tužbu, a najavljuje i održavanje novih tribina.

Nakon suspenzije uopće nisam nastupao u javnosti, a sada nakon što sam svoju dokumentaciju javno objavio smatram kako opet mogu nastupati na tribinama - kaže Poljaković.

Iako mu je plaća smanjena za 40% i dalje obavlja sve poslove osim vođenja nastave. Istaknuo je i kako ga u svemu podržava velik broj kolege sa zadarskog Sveučilišta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.