Hrvatski radio

Radio Zadar

Poljica: Majka i kći se bore za život

25.09.2016.

12:28

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prometnoj nesreći u Poljicima jučer ujutro oko osam sati teško je stradala 33-godišnja vozačica osobnoga vozila, a s teškim ozlijedama u bolnicu su primljeni njezina petogodišnja kći 11-godišnji sin.

Žena je s teškim ozlijedama, opasnima po život zadržana na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je djevojčica jučer poslijepodne hitno prebačena u splitski KBC. Njoj je, kako se doznaje u policiji, život također ugrožen. Dječak je također teško ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti. 

Vozačica je smještena na jedinici intenzivnoga liječenja zadarske Opće bolnice, a riječ je uglavnom o teškim ozljedama glave. Ozljede su takve da ne trebaju operativni zahvat. Poduzeli smo sve mjere intenzivne medicine da se te ozljede saniraju, očekujemo da će se situacija s vremenom razvijati nabolje, ali sada je doista prerano za davati ikakve informacije, rekao nam je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice.

Djevojčica je u splitskom KBC-u smještena na dječjoj jedinici intenzivnoga liječenja. Zbog težine ozljeda i naše procjene da će sam intenzivni tretman biti dug djevojčica je premještena u splitski KBC u posebnu dječju intenzivnu jedinicu, gdje su stručnjaci puno verziraniji od nas, istaknuo je dr. Karuc.

Kako se doznaje u zadarskoj policiji 33-godišnjakinja je upravljala ososbnim vozilom splitskih oznaka iz smjera Ražanca prema Zadru. Iz neutvrđenih razloga je počela kočiti, vozilom prešla na suprotni kolnički trak. U tom trenutku iz suprotnoga smjera je nailazio kamion daruvarskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnjak. Unatoč kočenju, prednjim je dijelom udario u bočnu stranu osobnoga vozila, nakon čega se ono odbilo i sletjelo s ceste. Vozač kamiona lakše je ozlijeđen. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.