Hrvatski radio

Radio Zadar

Pomorska škola i Znanstvena knjižnica zajedno posadili bilje

24.11.2021.

18:32

Autor: HRT Radio Zadar

Pomorska škola i Znanstvena knjižnica zajedno posadili bilje

Pomorska škola i Znanstvena knjižnica zajedno posadili bilje

Foto: - / -

Sadnja sadnog materijala povodom Dana grada Zadra u zajedničkom dvorištu Znanstvene knjižnice Zadar i Pomorske škole Zadar u sklopu nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj Zasadi stablo ne budi panj.

Znanstvena knjižnica Zadar inicirala je sudjelovanje u sadnji sadnog materijala u zajedničkom dvorištu. Na poticaj Knjižnice priključila se Pomorska škola Zadar. Događaj je organiziran u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj! (https://zasadistablonebudipanj.hr/). Sadni materijal je donacija gradske tvrtke Čistoća Zadar, a pomoć pri odabiru sadnog materijala osigurala nam je gradska tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar

Povodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana učenici i djelatnici Pomorske škole te djelatnici Znanstvene knjižnice priključili su se nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Cilj ove inicijative je potaknuti pojedince na stvaranje kvalitetnije životne sredine, a kroz sadnju sadnica ujedno i pomoći ekosustavu. Razvijati ekološku svijet o klimatskim promjenama, stvarati kolektivno zadovoljstvo zbog aktivnosti usmjerene na očuvanje okoliša. Prepoznati važnost očuvanja okoliša za opću dobrobit.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.