Hrvatski radio

Radio Zadar

12:16 / 08.02.2013.

Autor: sd

Pomozimo Aurori i Ani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mjesečna terapija liječenja košta 34 tisuće kuna i organizatori humanitarne akcije pozvali su Zadrane da još jednom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Članovi Akcije mladih,ogranak Brodarica najavili su početak nekoliko humanitarnih akcija kojima žele pomoći u troškovima liječenja teško oboljele Zadranke Ane Pavić kao i njezine 4-godišnje kćerke Aurore. Predsjednik Akcije mladih Ante Rubešea istaknuo je kako je Ani Pavić i njezinoj obitelji potrebna financijska pomoć pri daljnjem liječenju s obzirom da mjesečna terapija liječenja košta 34 tisuće kuna.


31-godišnja Zadranka ,Ana Pavić, već sedam godina bori se s rakom limfnih čvorova i razarajućeg reumatoidnog artritisa. Njezina četverogodišnja kćerka Aurora od rođenja pati od refluksa želuca i trahealnog bronha, teškog poremećaja koji može dovesti do gušenja. Već godinama Ana na liječenje odlazi u Split, a Aurora u Rijeku. 

Kako su iscrpili sve financijske mogućnosti za nastavak liječenja prisiljene su tražiti pomoć.
ton "Tako smo u suradnji s udrugom Osmijeh za dar organizirali prodaju kupaćih gaćica na bazenu, na Višnjiku po cijeni od 90 kuna i sav novac ide za ovu humanitarnu akciju .Uspostavili smo i suradnju sa Zračnom lukom Zadar kojima smo u ime gospođe Pavić poslali zahtjev i koji su obećali da će uplatiti novčani iznos za pomoć gospođi Pavić i njezinoj kćeri".


Predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša najavio je kako će se stranka odreći 2,5 tisuće kuna namijenjenih predizbornoj kampanja,a pozvao je i druge političke stranke da se odreknu dijela sredstava za pomoć Ani i Aurori. Predlažu po uzoru na Socijalni program Pule uvođenje Socijalno zdravstvene akcije po mjesnim odborima koja bi pružala pomoć građanima sa sličnim teškoćama kao što je slučaj Ane Pavić .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.