Hrvatski radio

Radio Zadar

Pomozimo Kristini da osvoji nagradu

18.07.2020.

10:48

Autor: Žana Ljuština

Pomozimo Kristini da osvoji nagradu

Pomozimo Kristini da osvoji nagradu

Foto: - / -

Kristina Ivanuš, 21-godišnja je djevojka odrasla pod okriljem SOS Dječjeg sela Lekenik, a koja se danas nalazi među osam finalista za nagradu Hermann Gmeiner Award koja se dodjeljuje uspješnoj djeci SOS Dječjeg sela iz cijelog svijeta.

       

Kristina se bori za očuvanje okoliša i zdravlje našeg planeta, a pobijedila je i tešku neurološku bolest. Trenutačno je u Zadru i sezonski, za studentski džeparac, radi u jednom rasadniku. Već od najmlađih dana brine o sebi. Sezonskim poslovima zarađuje studentski džeparac.

Ove godine sam se odlučila baviti poljoprivredom...haah, tako da radim u rasadniku s cvijećem u Zadru, govori našoj Žani Ljuštini.

Posao odrađuje s osmijehom, zahvalna za još jednu pruženu priliku, vrlo je zahvalna, savjesna, ...odgovorna radnica. Ima sve što jedan dobar djelatnik treba imati, kaže nam Ranko Baričić, vlasnik rasadnika. U SOS selo Lekenik došla je kad je imala 4 godine. Bavila se glumom i sportom, stekla prijatelje za cijeli život. Sa šest godina se razboljela. Bolest perifernih živaca nakratko ju je usporila, ne i zaustavila.

Sa 6 godina nisam mogla hodati, tu je krenuo moj put po bolnicma i zato sam se prijavila za nagradu da pokažem ljudima da se uz sve poteškoće i probleme može uspjeti, poručuje ova mlada djevojka puna životne energije. Na putu ka ozdravljenju najviše je pomoglo ronjenje kojim se bavi već 4 godine. Blagodati mora stoga iskoristi kad god stigne.

Mislim da je velika stvar za svako dijete da to proživi, a kamoli da prođe ovako dobro nakon svega, dodaje Kristinin dečko Luka.
Osam je finalista za nagradu za uspješno dijete iz SOS sela iz cijelog svijeta. Četiri mladića i četiri djevojke. Naša je Kristina najmlađa. Glasanje traje do 23. srpnja na stranicama Hermann Gmeiner Awarda 2020. Ova posebna djevojka znat će cijeniti svaki glas.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.