Hrvatski radio

Radio Zadar

Ponovno prekinuta sjednica Županijske skupštine

13.03.2019.

12:38

Autor: HRT Radio Zadar

Ponovno prekinuta sjednica Županijske skupštine

Ponovno prekinuta sjednica Županijske skupštine

Foto: - / -

Nakon petominute stanke, oporba se nije vratila u vijećnicu prosvjedujući što su im pozivi za sjednicu upućeni svega dva sata prije njezina održavanja. Skupština je tako ostala bez kvoruma.

Danas ponovo prekid sjednice zadarske Županijske skupštine. Ovoga puta razlog je izostanak kvoruma, vladajućima je nedostajao jedan vijećnik i to nakon što su iz protesta sjednicu napustili oporbeni vijećnici SDP-a i Akcije mladih.

Podsjećamo, današnja sjednica sazvana je kao nastavak prošlotjedne koja je pak prekinuta odlukom predsjednika Skupštine Željka Lončara. Bila je to njegova reakcija na protest vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača koji je zauzeo govornicu nezadovoljan načinom vođenja aktualnog sata koji je završio prije nego što su postavljena sva pitanja.

Ništa nas ne može iznenaditi - možda mi mogao postati slogan sjednica zadarske županijske skupštine uz koje se uvijek vežu neki repovi. Ovoga puta glavni prigovori su poslovničke prirode , a glavni okidač nezdovoljstva oko današnje sjednice bio je način njena sazivanja. Velik dio vijećnika oporbe tvrdi kako su za današnji saziv u podne saznali tek koji sat prije. Više u prilogu Filipa Buzova. 

 

Filip Buzov uživo iz prazne vijećnice

prilog Filipa Buzova

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.