Hrvatski radio

Radio Zadar

Popuštanje mjera - od ponedjeljka mogu raditi kladionice i automat-klubovi

09.05.2020.

14:17

Autor: HRT Radio Zadar

Edvard Susak/PIXSELL

Edvard Susak/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar Davor Božinović najavio dvije odluke koje će stupiti na snagu danas. Uvodi se zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravka na Braču u trajanju 14 dana. Druga odluka se tiče dolazaka i puta u inozemstvo. Najavio i neke nove pojedinosti u popuštanju mjera.

Druga odluka je izmjena odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom se državljanima omogućuje ulazak u RH, odnosno odlazak u inozemstvo uz pridržavanje općih i posebnih preporuka HZJZ-a.

Kada postoje razlozi, strani državljani će moći ući u RH uz pridržavanje preporuka HZJZ-a, te strani državljani koji putuju zbog neodgodivih osobnih razloga - kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Provest ćemo sve što je Vlada zaključila na sjednici, a odvijaju se i intenzivni razgovori i s ostalim dionicima koji nisu bili predviđeni u toj odluci.

Razgovaramo s Ministarstvom kulture, stožer je u suradnji s njima izradio odluke u sektoru kulture, a odnose se na održavanje manifestacija i proizvodnje audio-vizualnih i glazbenih sadržaja.

Preporuke će biti objavljene skoro, a bit će propisana vremenska razdoblja od kada se mogu provoditi. Preporuke se odnose na publiku i izvođače, a po pitanju glazbe i filma propisat će se uvjeti kako bi filmske ekipe mogle nastaviti s radom te organizaciju snimanja glazbenih sadržaja.

Probe će moći starati od ponedjeljka, a što se tiče kina, kazališta i koncerata, vjerojatno 18., ali na tome se radi. Omogućit će se rad kladionica od ponedjeljka i automat klubova - kazao je Božinović komentirajući ulazak u novu fazu popuštanja mjera od ponedjeljka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.