Hrvatski radio

Radio Zadar

Poruka građanima uoči obilježavanja Dana sjećanja u Škabrnji

16.11.2020.

12:13

Autor: HRT Radio Zadar

Foto/ Vladimir Šetka

Foto/ Vladimir Šetka

Foto: - / -

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Škabrnje 18. studenoga u fokusu je zadarskih epidemiologa i Stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom. Nadležni pozivaju sve koji planiraju doći da počast odaju dan prije ili dan kasnije.

      Najavljeno je da će predstavnici Civilne zaštite svima koju dođu u Škabrnju dijeliti zaštitne maske koje će biti obvezne za sve koji će sudjelovati u mimohodu Škabrnjom i na svetoj misi.  

       Imat ćemo puno predstavnika i Civilne zaštite, dijelit će se maskice, one su obavezne za svakog sudionika i u koloni i izvan kolone, znači osobito u zatvorenim prostorima kao što je crkva. Evo, sad idemo i do kafića i do dućana tako da ljudi ozbiljno shvate da ne bi došlo do grupiranja jer ne treba nam eto tako na jednom danu u kojem se trebamo sjetiti naših žrtava da imamo nekakav incident… - istaknuo je dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju, Zavoda za javno zdravstvo u Zadru

Dr. Medic o obilježavanju u Škabrnji

Foto/ Vladimir Šetka

Foto/ Vladimir Šetka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.