Hrvatski radio

Radio Zadar

Posjet inženjera i tehničara zračne plovidbe

16.05.2016.

16:31

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posjet su iskoristili i za razmjenu iskustava kao i nadogradnji suradnje koja se odvija svakodnevno kroz komunikaciju i koordinaciju letačkih eskadrila i Hrvatske kontrole zračne plovidbe na zračnim lukama u Hrvatskoj - priopćili su iz HRZ i PZO.

U sklopu održavanja stručne radionice sudionici Hrvatske udruge inženjera i tehničara za osiguravanje plovidbe zrakoplova posjetili su u subotu 14. svibnja 2016. 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni Zemunik. Tom prigodom upoznali su se radom i organizacijom zrakoplovne baze, a posjetili su i dežurne protupožarne posade na avionima Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te posadu Pilatusa PC-9M angažiranu na dežurstvu zrakoplovne potpore Obalnoj straži.

 

Uz stručna pitanja iz područja osiguravanja plovidbe zrakoplova, sudionici radionice posjet su iskoristili i za razmjenu iskustava kao i nadogradnji suradnje koja se odvija svakodnevno kroz komunikaciju i koordinaciju letačkih eskadrila i Hrvatske kontrole zračne plovidbe na zračnim lukama u Hrvatskoj, a sve u cilju pouzdanog i sigurnog odvijanja zračne plovidbe.

 

Između ostalog održano je i stručno predavanje na temu Implementacije pravilnika o projektiranju, puštanju u rad, nadogradnji, održavanju i nadzoru nad radom i ispravnošću tehničkih sustava i objekata zračne plovidbe.

 

Na završetku stručnog posjeta bazi u Zemuniku, voditelj radionice Filip Fadić zahvalio se 93. zrakoplovnoj bazi na pruženoj potpori u organizaciji radionice i posjeta vojarni u Zemuniku izrazivši zadovoljstvo susretom i razgovorima na bliskim područjima rada u odvijanju zračnog vojnog i civilnog prometa što doprinosi promicanju sveopće sigurnosti u zračnom prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.