Hrvatski radio

Radio Zadar

09:26 / 04.03.2016.

Autor: HRT - Centar Zadar

Posjet veleposlanika Republike Indije Zadarskoj županiji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Indije u RH Nj.E. Sandeep Kumar. Primio ga je župan Stipe Zrilić sa suradnicima. Veleposlanik Indije najavio moguća ulaganja indijskih hotelijerskih lanaca.

 Veleposlanik Indije Nj.E. Sandeep Kumar naglasio je kako mu je cilj uspostava jače kulturne suradnje sa Hrvatskom kao i uspostava suradnje sa Sveučilištem u Zadru te  jače gospodarsko povezivanje posebno u dijelu turizma, robne razmjene, ali i mogućih ulaganja u turizam  indijskih hotelijerskih lanaca. U cilju upoznavanja sa indijskom kulturnom baštinom, veleposlanik Kumar najavio je moguće  gostovanje ženske indijske glazbene skupine u Zadru u drugoj polovici ožujka.

Župan Stipe Zrilić posebno je naglasio kako su u Zadarskoj županiji najsnažnije gospodarske grane turizam, marikultura te prerađivačka industrija i kako postoje mogućnosti za ulaganja na našem području. Župan je također upoznao veleposlanika sa dobrom prometnom povezanošću Zadarske županije, posebno u dijelu pomorskog prometa i mogućnostima koje pruža Luka Gaženica za teretni promet. Spomenuo je i postojanje Filmskog ureda te brojne filmske lokacije na području  Zadarske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.