Hrvatski radio

Radio Zadar

Poskupljenje u menzi - možda 1. rujna

14.02.2013.

15:05

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski studenti mogu biti mirni što se tiče poskupljenja u zadarskoj menzi. Do njega neće doći sigurno 1. ožujka, ali poskupljenje je moguće od 1. rujna - ističe predsjednik studenskog Zbora zadarskog Sveučilišta Mate Vučić

Nakon brojnih napisa da će od 1. ožujka hrana u studenskim menzama poskupiti, te u očekivanju novih izmjena koje priprema Ministarstvo obrazovanja, a koje se odnose na subvenciju troškova prehrane studenta, istražili smo kako to sve komentiraju studenti i njihovi predstavnici na zadarskom Sveučilištu.

Napisi o skupljoj hrani u menzama pojavili su se prije mjesec dana i to nakon što je ministar Željko Jovanović komentirao veliki minus u blagajni zagrebačkog Studenskog centra i ustvrdio kako se cijena studentskog obroka nije mijenjala već 15 godina. Iako se moguće poskupljenje za sada odnosi samo na cijene prehrane u zagrebačkim menzama, studenti u ostalim gradovima pribojavaju se kako će se to dogoditi i njima.

Evo što o svemu kaže predsjednik studenskog Zbora zadarskog Sveučilišta Mate Vučić:

"Zadarski studenti mogu biti mirni što se tiče poskupljenja u zadarskoj menzi. Do njega neće doći sigurno 1. ožujka, ali ministarstvo priprema uredbu o pokrivanju subvencuije studentskih troškova koja ima određene nepovoljen odrednice i ako ona zaživi u tom obliku nije iskuljčeno da će i zadarska menza morati dignuti cijene" - ističe Vučić, dodajući kako bi se to moglo dogoditi već od 1. rujna. Pozitivno bi bilo napominje što bi sve menze izašle iz sustava PDV-a, a ponuda bi se ujednačila. 

Ukoliko ipak dođe do poskupljenja cijena hrane u menzi iz zadarskog Studenskog zbora poručuju kako su spremni i prosvjedovati.

Poslušajte i kratku tonsku bilješke snimljenu ispred zadarske menze...


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.