Hrvatski radio

Radio Zadar

Posljednja utakmica Ivana Balića

05.06.2015.

09:04

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

IVANO BALIĆ večeras od 20 sati igra posljednju utakmicu u karijeri. U dresu Wetzlara pred rasprodanom dvoranom igrat će protiv Goppingena.

Deset godina Ivano Balić bio je dio hrvatske rukometne reprezentacije. Sedam godina zaredom na velikim natjecanjima izabran je za najboljeg igrača turnira. Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Tunisu, 2003. bio je prvak svijeta u Portugalu, 2004. osvojio je zlatnu medalju na Igrama u Ateni, bio je drugi na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. i na europskim prvenstvima u Norveškoj 2008. i Austriji 2010. te dvaput četvrti na Europskim prvenstvima u Sloveniji i Švicarskoj. U Njemačkoj na Svjetskom prvenstvu 2008. proglašen je najboljim igračem, usprkos činjenici da je Hrvatska završila na petom mjestu, a posebna kruna u karijeri bila je kada je postavljen za nositelja hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara 2008. u Pekingu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.