Hrvatski radio

Radio Zadar

Posljednji nastup Krila oluje u ovoj postavi

04.09.2016.

11:45

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akrobatska grupa "Krila Oluje" nastupila je danas na međunarodnom aeromitingu „AirPower16“ u Zeltwegu u Austriji, jednom od najvećih i najposjećenijih aeromitinga u Europi čiji program je vidjelo pola milijuna gledatelja.

Nastup „Krila Oluje“ u Austriji pratio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač, javljaju iz MORH-a.

Riječ je o jednom od najvećih i najposjećenijih aeromitinga u Europi, a „Krilima Oluje“ ovo je bio 44. međunarodni nastup. Procjenjuje se kako je „AirPower16“ kroz dvodnevni letački i izložbeni program posjetilo oko 500 000 gledatelja.

Ovo je bio posljednji nastup Akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) "Krila Oluje"  u ovoj postavi jer će zbog odlaska natporučnika Darka Belančića na vojno školovanje u SAD uslijediti obuka novog člana grupe. Planirano je kako će u idućoj sezoni natporučnik Darko Belančić, nakon povratka sa školovanja, postati novi vođa akro grupe, a dugogodišnji vođa grupe pukovnik Damir Barišić nastavit će mentorirati i davati potporu u organizaciji i pripremi nastupa „Krila Oluje“, navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.