Hrvatski radio

Radio Zadar

Izgrađena sva infrastruktura Poslovne zone Pridraga 1. Načelnik Klapan nada se poslu za 150 ljudi!

30.08.2022.

14:17

Autor: Filip Matijević

Predstavljanje projekta "Izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Pridraga 1"

Predstavljanje projekta "Izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Pridraga 1"

Foto: fm / Radio Zadar

Novoizgrađena Poslovna zona Pridraga 1 u općini Novigrad potpuno je spremna za investitore. Projektom vrijednim 15 milijuna kuna, od čega je dio sufinanciran iz europskih fondova, na 15 hektara izgrađena je infrastruktura za male i srednje poduzetnike.

Tijekom rujna ili listopada objavit će se natječaj za investitore, a interes su već iskazali neki proizvođači koji se bave preradom ribe, solju, ali i trgovci. Bude li sve išlo glatko, prvi bi mogli s radom početi već potkraj iduće godine. 

 

Interesantne su nam proizvodne djelatnosti kako bi se zaposlili domaći ljudi jer nam je to osnovni cilj samoga projekta. Očekujemo da će u konačnici posao ovdje pronaći 100, 150 ljudi. Čekamo dobivanje uporabne dozvole, pripremamo natječaj za prodaju zemljišta. Početna vrijednost zemljišta bit će 130 kn/m2. Imamo dosta iskazanog interesa, a vidjet ćemo koliko će se tih tvrtki javiti na natječaj.

Joso Klapan, načelnik općine Novigrad

Novi poduzetnički dragulj - Pridraga 1 nova je poslovna zona udaljena 30 km od Zadra. Smještena je sa sjeverne strane državne ceste D502 (D. Zemunik-Smilčić-Karin) u naselju Pridraga. Udaljena je samo 8 kilometara od čvora autoceste Zadar 2, što joj omogućava vrlo povoljan položaj. 


Iako je njezina namjena prvenstveno gospodarsko-proizvodnog karaktera, moguća je i uporaba za druge sadržaje poput uslužnih, trgovačkih te komunalnih djelatnosti. Radi se o zoni ukupne površine 152.274 m2, od kojih je cca 126.266 m2 predviđeno za prodaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.