Hrvatski radio

Radio Zadar

Postavljen 10. jubilarni Biogradski stol

05.06.2015.

13:09

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slavonski čobanci, lički specijaliteti, slatke talijanske i mađarske delicije, sve to uz bogat glazbeni program - to nudi 10. Biogradski stol. Od 20 sati večeras sve do nedjelje poslijepodne 400-injak izlagača iz 5 zemalja na tisuću metara dugom stolu izlaže eko-eno-gastro ponudu.


Mirisat će od večeras na biogradskoj rivi, uz ostalo i slavonski čobanac. Predsjednik udruge Kotličara iz Belišća Josip Delač...
Kuhanje hrane u kotliću je specifično, to je eko-kuhanje, ne trošimo energiju, ni struju ni plin, ložimo drva u prirodi i družimo se uz kotlić i zato to ljudi obožavaju. Usput na vatri ispečemo i malo slanine i ražnjića i to je super...Inače mi u Belišću smo ponosni vlasnici najvećeg kotlića u Hrvatskoj od 600 litara - to bi onda trebala biti kotletina ali mi ga od milja zovemo kotlić.  

  Najavljujem jedan tajni specijalitet - NUTELA SA SELA, dođite do nas tu preko puta gradske uprave, svatko će moći degustirati Nutelu sa sela, pohvalio se Delač.

Na stolu se predstavljaju sve hrvatske županije, te gosti iz Mađarske, Italije , BiH i Slovenije. Od likera i kobasica do folklornih nastupa 10.godinu zaredom Biograd na ovaj način animira svoje postojeće i stvara nove goste, a o tome što dobivaju gosti govori jedan od direktor TZ-a Osječko-baranjske županije Antonio Sobol...

    Evo prilike zovemo sve Dalmatince nakon sezone ali i sve turiste da dođu u Slavoniju i Baranju, na jedan drugi oblik odmora od ovog morskog...

 Bogatstva stola privuće će, očekuju organizatori, oko 25 tisuća posjetitelja.  Za jubilarni 10. stol, pustiti će se u zrak svijetleći baloni, a riva je za promet zatvorena do konca Festivala u nedjelju u 14 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.