Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpisan ugovor o gradnji Centra za mlade. Radovi počinju za mjesec dana.

06.12.2019.

15:21

Autor: Željko Kapelari

Potpisan ugovor o gradnji Centra za mlade. Radovi počinju za mjesec dana.

Potpisan ugovor o gradnji Centra za mlade. Radovi počinju za mjesec dana.

Foto: - / -

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić i savjetnik Uprave splitskog Brodomerkura Tomislav Petrović potpisali su ugovor o izvođenju radova na Centru za mlade koji će biti smješten u u bivšoj vojarni Stjepana Radića.

U prizemlju novog Centra bit će osigurani prostori za udruge, igraonice i izvedbene umjetnosti -za ples, filmove, koncerte. Velika multimedijska dvorana imat će 500 četvornih metara prostora i 250 sjedećih mjesta. Ma drugoj etaži smjestit će se uredi gradskih udruga a u istočnom djelu zgrade - Gradska knjižnica.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

"Današnje potpisivanje je zadnja stepenica u gradnji centra. To pokazuje nastojanje gradske uprave da radi na dobrobit mladih i djece. Nedavno smo ugovorili gradnju zgrade menze i studentskih paviljona u Novom kampusu, gradimo nove osnovne škole na Ploči i Bokanjcu, pri završetku su radovi na centru u Mocirama, obogatili smo rekreativne sadržaje na Višnjiku, smanjili cijenu vrtića, proširili vrtićke programe i omogućili smjenski rad, besplatno podijelili učenike i povećali iznose stipendija. One nešto starije u ovoj mladoj populaciji potičemo na inovativnost kroz poduzetnički inkubator, a sljedeće godine nadam se da krećemo i s izgradnjom stanova iz programa poticane stanogradnje. Ulažemo u mladu populaciju i vjerujemo da će nam se na kraju to vratiti. Projekt koji Zadrani čekaju više od deset godina, vrijedan je 32 milijuna kuna, a krajnji rok završetka radova na Centru je 14 mjeseci.".

Pohvalio se Dukić da im  je čestitala na ovom projektu i predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

"Prilikom nedavnog posjeta Zadru kao i proljetos na proslavi Dana Sveučilišta uvjerila sam se kako je Zadar grad mladih i dinamičnih ljudi u kojem se mogu obrazovati, ostvariti svoje profesionalne potencijale i ostati živjeti u svom prekrasnom gradu. Svaki projekt koji tome pridonosi korak je prema podizanju standarda društvenog života, stoga čestitam gradskim vlastima na kontinuiranom radu u ostvarivanju programa koji će pridonijeti kvaliteti kulturnih i društvenih sadržaja" – stoji u čestitci predsjednice Grabar Kitarović.

Savjetnik Uprave Brodomerkura, Tomislav Petrović.

"Znamo da na mladima svijet ostaje zato ćemo dati sve od sebe da završimo radove u predviđenim rokovima i kvalitetnom građevinske prakse. Mi imamo dosta iskustva, tvrtka Brodomerkur je stara 73 godine te radili smo mnoge infrastrukturne projekte, ali ovaj ćemo s veseljem i dobrom pažnjom odraditi do kraj".

Radovi bi trebali početi kroz mjesec dana i odvijati će se i tijekom turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.