Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpisani ugovori o energetskoj obnovi obiteljskih kuća

06.11.2017.

11:51

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski gradonačelnik, Branko Dukić, uručio je danas ugovore vlasnicima obiteljskih kuća čija će se obnova sufinancirati temeljem Natječaja za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Ukupno, sufinanciranje će Grad Zadar stajati nešto više od 202 tisuće kuna.

 

Sufinancirat će se jedna nabava i ugradnju solarnog toplinskog sustava, četiri zamjene stolarije, kao i četiri  toplinske zaštite vanjske ovojnice te dva projekta za nabavu i ugradnju kotla na drvnu biomasu.

Na Natječaj su pristigle 33 prijave kojima je zatraženo sufinanciranje za 48 mjera povećanja energetske učinkovitosti. Za provedbu Natječaja u Proračunu Grada Zadra za 2017. godinu bilo je osigurano 600.000 kuna te je nakon provedene administrativne provjere i bodovanja odobreno sufinanciranje za 9 podnositelja prijava i 11 mjera energetske učinkovitosti u ukupnom iznosu prihvatljivih troškova sufinanciranja Grada Zadra od 202.491,86 kuna.

Ovim sufinanciranjem vlasnicima postojećih obiteljskih kuća na administrativnom području Grada Zadra znatno je olakšana energetska obnova njihovih domova te je za očekivati da će provedba navedenih mjera uvelike utjecati na smanjenje troškova za energente što će doprinijeti povećanju ukupne kvalitete života.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.