Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpisano - 150 milijuna kuna kredita Gradu Zadru

11.09.2020.

13:17

Autor: Radio Zadar

Izvor: Grad Zadar

Izvor: Grad Zadar

Foto: - / -

Nakon što je Vlada Gradu Zadru dala suglasnost za dugoročno kreditiranje, potpisan je ugovor između Grada i Zagrebačke banke za podizanje 150 milijuna kuna za financiranje kapitalnog projekta aglomeracije Zadar-Petrčane.

Riječ je o do sad najvećem gradskom kreditu. Naime, u sklopu izgradnje sustava odvodnje, grad će kreditnim sredstvima urediti ceste, rasvjetu, nogostupe i popratnu infrastrukturu u 317 ulica kojima će proći odvodnja. Time će se izbjeći dvostruki građevinski radovi, a gradske ulice bit će u potpunosti obnovljene. 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Branko Dukić i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke, Dalibor Ćubela. Rok otplate kredita je 10 godina s počekom od 14 mjeseci te kamatnom stopom od 1,05 %. Otplata kredita odvijat će se u četrdeset kvartalnih rata, počevši od 28. veljače 2024. godine, a zaključno s 30. studenim 2033. godine.

Na ovo dodatno ulaganje vlastitih sredstava odlučili smo se kako bi u sklopu izgradnje sustava odvodnje, istovremeno uredili ceste, rasvjetu, nogostupe i popratnu infrastrukturu ulica kojima će proći odvodnja, njih ukupno 317. Time će se izbjeći dvostruki građevinski radovi, a gradske ulice bit će u potpunosti obnovljene. I ne samo to. Podizanje razine komunalne infrastrukture u prigradskim dijelovima na visok stupanj komunalne opremljenosti, što je i cilj ove investicije, u konačnici će rezultirati stvaranjem dodatne vrijednosti nekretnina na tom području i boljih uvjeta za ugodniji i sigurniji život stanovnika, naglasio je prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dukić.

Inače, vrijednost projekta aglomeracije Zadar – Petrčane, je 567 milijuna kuna od čega je 313 milijuna bespovratnih sredstava EU-a. Preostala sredstva osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Odvodnja dok su 150 milijuna kuna dodatna proračunska ulaganja Grada Zadra.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.