Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpore otočnim poslodavcima

19.08.2015.

10:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je na svojim internetskim stranicama www.razvoj.gov.hr Javni poziv za dodjelu državnih potpora male vrijednosti u 2015. godini koje su namijenjene otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Rok za podnošenje zahtjeva i propisane dokumentacije temeljem Javnog poziva je do 30. listopada 2015.godine. 

Potporama male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta nastoji se utjecati na razvoj otočnog gospodarstva. 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi ovu mjeru od 2006. godine sukladno Zakonu o otocima, a cilj joj je da se poslodavcima, koji imaju sjedište i svoju djelatnost obavljaju na otocima, pomogne u poslovanju na način da se za svakog zaposlenog djelatnika s prebivalištem na otoku daje iznos potpore u visini jedne prosječne mjesečne bruto plaće (na otocima I. skupine – slabo razvijenim i nerazvijenim) odnosno pola toga iznosa (na otocima II. skupine – razvijenijim otocima).

Više.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.