Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpredsjednik u Hyattu, Takuya Aoyama: Zadar je predivna destinacija

08.02.2017.

14:16

Autor: vš/hr I program

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čimbenici da će projekt biti uspješan: Zadar je destinacija u nastajanju, još uvijek nezagađena i predivna. Drugo, zgrada, je prepoznatljiva i poznata širom zemlje. Treće je partnerstvo s Doguš grupom. Surađujemo na dva hotela u Istambulu i gradimo treći, i za nas oni su prirodan izbor.

Jedan od temelja razvoja turizma su investicije na kojima se kontinuirano radi, a ove se godine u sektor planira uložiti više od 800 milijuna eura, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli na Adria hotel forumu u Zagrebu. Ulaganje u hotelijerstvo i podizanje kvalitete smještajnih objekata neki su od bitnih ciljeva ove Vlade, a u tom smislu nužno je aktivirati neiskorištenu imovinu, kaže Kapeli.

Na forumu sudjeluje i potpredsjednik za akvizicije i razvoj u američkom hotelskom brendu Hyatt, Takuya Aoyama. Prvi hotel tog poznatog lanca bit će otvoren u Zadru u suradnji s Doguš Grupom:

"Taj projekt ima nekoliko čimbenika koji čine neki projekt uspješnim: prije svega to je Zadar kao destinacija u nastajanju, destinacija još uvijek nezagađena i predivna. drugo, to je sama zgrada, koja je prepoznatljiva i poznata širom zemlje. I treće, to je vjerojatno i najzanimljiviji čimbenik, je partnerstvo s Doguš grupom. Mi već surađujemo s s Doguš grupom na dva hotela u Istambulu i gradimo treći, tako da je to za nas bio prirodan izbor da radimo s Dogušom i ovdje, jer kako znate, oni su jedni od najvažnijih investitora u sektoru turizma u ovoj zemlji."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.