Hrvatski radio

Radio Zadar

Potpuna proslava oslobođenja Hrvatske

05.08.2013.

10:48

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nazočnosti predstavnika grada i županije te Udruga proizašlih iz Domovinskog rata jutros su ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju zapaljene svijeće i položeni vijenci. Ove godine nakon oslobađajuće presude generalima konačno u miru, bez primjedbi i osporavanja možemo proslaviti Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - ističu mnogi.

Evo što nam je o značaju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja rekao Zapovjednik Druge satnije Otočkog bataljuna Joško Merhar te ratni zapovjednik 112. brigade Hrvatske vojske , Marko Čulina.

"Naviru sjećanja, kako onih tužnih tako i onih radosnih, naime nakon stvaranja države i onoga svega što smo morali dati za to, sada smo eto ponosni i radosni što možemo slobodno hodati našom zemljom". - istaknuo je Zapovjednik Druge satnije Otočkog bataljuna Joško Merhar.

"Prvo nam naviru sjećanja na one koji nažalost nisu doživjeli ovu pobjedu, koji nisu doživjeli slobodnu Hrvatsku, a bili su spremi za nju dati živote u ratu koji je bio nametnut i ove godine mislim da posebno obilježavamo jer su generali bili pod teškim optužbama u Haagu, a zajedno s njima cijeli državni vrh, a sada su svi konačno oslobođeni, tako da je ove godine prosutno jedinstvo i državnog vrha, branitelja i svih građana da konačno u miru bez primjedbi i osporavanja proslavimo današnji Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja" - istaknuo je M.Čulina.

"Čestitam svim građanima Zadra  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ovo je veliki dan i veliki događaj, posebno želim spomenuti svih onih koji su dali život za Hrvatsku, uz tov godine prvi put obilježavamo svečanost, ovaj dan na način da je jednom zauvijek skinuta bilo kakva sjena sa te briljantne akcije Oluja." - istaknuo je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.