Hrvatski radio

Radio Zadar

Potraga za Josipom Cindrićem i dalje bez rezultata

28.11.2016.

15:21

Autor: Edi Škovrlj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovog vikenda spasioci Hrvatske gorske službe na Velebitu tragali su za 81-godišnjim Josipom Cindrićem iz Bibinja koji je nestao prije dvanaest dana. Potraga nije dala rezultate .

Iako je mjesto s kojeg je poletio paraglajderom pretražio već nekoliko puta, sin nestalog Josipa vraća se na njega svaki dan i postavlja si - isto pitanje.

Josip Cindrić: Što se tu moglo desiti?

I iskusni stanovnici, koji cijeli život dijele s planinom, u velikoj su nevjerici.

Mile Nekić: Ja mislim da mu se u glavi smantalo i da je otiša kud nije treba otići.

Grga Baričević: Svaka logika više nije logika da se mi razumimo. On nije više lako nalažljiv.

Što se dogodilo, zasad nitko ne zna. Da bi trag mogao voditi i u drugom smjeru, može se naslutiti iz Josipove izjave da u trenutku i na mjestu nestanka, otac i on nisu bili sami.

Josip Cindrić, sin nestalog Josipa Cindrića: Da tu su bili neki lovci, to je vrlo čudno. Ali neću o tome hoću da policija samo radi svoj posao. Čovjeka od 82 godine koji nikad ništa nikom nije učinio, koji i da je vidio bilo što tu pravio bi se da ne vidi.

Ozbiljna je to slutnja, no dok nema tijela, u policijskom dijelu posla, pod povećalom su sve - pretpostavke. U pozitivan ishod potrage sumnja i iskusni Stipe Božić.

Stipe Božić: Najvjerojatnije možemo očekivati da nećemo naći živog čovjeka, al čuda se događaju.

S dolaskom mraka prestala je i potraga. 250 pripadnika HGSS-a, planinari, mještani, 15 potražnih pasa, dronovi, danas nisu dali rezultata. Potraga se nastavlja sutra, s manje ljudi, ali uz pomoć helikoptera. Kakvu li to tajnu čuva Velebit!?

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.