Hrvatski radio

Radio Zadar

Potres od 3,4 osjetio se u Dalmaciji

07.03.2021.

09:03

Autor: HRT

izvor: emsc-csem.org

izvor: emsc-csem.org

Foto: - / -

Oko osam sati i deset minuta u Dalmaciji se osjetio umjereno jak potres. Iako je prema prvim informacijama epcientar bio u jugozapadnoj Bosni i Hercegovini - kod Bosanskog Grahova, 81 kilometar od Splita, naknadno je javljeno da je epicentar bio kod Vrlike.

Iz Seizmološke službe javljaju da je snaga potresa bila 3,4 prema Richteru. Prema komentarima ljudi na društvenim mrežama osjetio se u okolici Knina, Šibenika i Splita.

"U Vrpolju kod Knina osjetilo se podrhtavanje i huk, poslije nekoliko sekundi je stalo" (Knin, 23 kilometra od epicentra), "Dvije do tri sekunde tutnjava i blago podrhtavanje" (Kovačić, 26 kilometara od epicentra), "Tutnjava i lagano podrhtavanje kratko" (Kninsko polje, 26 kilometara od epicentra) - neki su od komentara svjedoka koji se mogu pročitati na stranici EMSC-a.

"S obzirom na to da sam bila još u krevetu, dobro me je zatreslo. Prvo se čulo kao lagano podrhtavanje i onda jaka buka i tutnjava. Onda je zatreslo 3 sekunde malo jače. Inače blizu sam granice s Bosnom pa je baš blizu", napisala je svjedokinja iz Vrlike (36 km od epicentra). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.