Hrvatski radio

Radio Zadar

Potvrde za glasovanje

17.05.2013.

08:49

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani koji nemaju važeće osobne iskaznice a žele glasovati u nedjelju 19.svibnja na lokalnim izborima danas i sutra mogu dobiti potvrdu

Obavijest iz Ministarstva uprave i MUP-a građanima koji nemaju važeće osobne iskaznice, a žele glasovati na lokalnim izborima:

Građani koji  nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača dostavljene na biračka mjesta za lokalne izbore, moći će glasovati na dan izbora  uz predočenje potvrde za glasovanje.

Potvrde za glasovanje izdaju uredi državne uprave u županijama i Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu prebivališta birača. Potvrde se mogu zatražiti u nadležnom uredu svakog radnog dana u radnom vremenu ureda, a izuzetno, kako bi se građanima omogućilo lakše i brže pribavljanje potvrda, uredi će raditi i u subotu, 18. svibnja 2013. godine u vremenu od 8.00 do 16.00 sati.

Na dan održavanja lokalnih izbora, u nedjelju 19. svibnja 2013. godine, potvrde za glasovanje će se izdavati od 7.00 do 19.00 sati  u uredima i ispostavama ureda državne uprave u županijama te na lokacijama  gradova i općina koje su bliže građanima.

Popis ispostava i ureda državne uprave u županijama gdje građani mogu  dobiti  potvrdu za glasovanje objavljen je na www.uprava.hr.


"Također,  na dan održavanja lokalnih izbora, u nedjelju 19. svibnja 2013. godine,  od 07,00 do 19,00 sati, radit će i službe za vođenje evidencije prebivališta u svim policijskim upravama i policijskim postajama koje obavljaju upravne poslove. Službe će raditi za one građane koje na njih upute službenici ureda državne uprave u županijama nadležni za vođenje registra birača, radi utvrđivanja statusa njihova prebivališta. Ostali upravni poslovi u navedenom vremenu neće se moći obaviti" poručuju iz MUP-a i Ministarstva uprave.

Popis i adrese policijskih uprava i postaja koje će raditi u nedjelju 19. svibnja u vremenu od 7,00 do 19,00 objavljen je   na www.mup.hr.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.