Hrvatski radio

Radio Zadar

Potvrdili da vina Zadarske županije vrijede i na svjetskoj sceni

20.07.2021.

11:29

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Zadarska županija je u rijetko kojem segmentu napredovala kao u vinogradarstvu i vinarstvu - istaknuo je zadarski župan Božidar Longin čestitajući poduzetnicima koji su na najpoznatijoj vinskoj smotri u Londonu - Decanter World Wine Awards 2021. osvojili rekordnih 17 odličja.

Zadarska županija na velika vrata kuca i na najvećim svjetskim događanjima kad je u pitanju vinarstvo. U rijetko kojem segmentu smo napredovali kao u vinogradarstvu i vinarstvu , kazao je župan čestitajući nagrađenima koji su osvojili 2 zlata, 3 srebra i 12 bronci. 

U ime nagrađenih zahvalio se TOMISLAV GLAVIĆ, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Zadarske županije : Nastojat ćemo da naša vina budu još kvalitetnija i s još boljim nagradama. Pozdravljam i inicijativu maslinara i uljara o osnivanju njihove udruge , oni su u New Yorku postigli ogroman rezultat, nadam se da ćemo svi uspjeti u zajedničkom cilju - istaknuo je Glavić. 

Nagrađene vinarije i vinari : Degarra – Mate Pestić- ZLATO , SREBRO   I BRONCA

Bora – Zdravko Žuža- ZLATO

Mas Vin – Rade Bobanović- SREBRO

Badel 1862 – Božo Škara- SREBRO I 3 BRONČANE medalje

Vinarija Škaulj – Tomislav Škaulj 2 BRONCE

Vinarija Jokić – Cvita Eškinja- 2 brončane

Ker Vin – Tomislav Glavić- BRONČANA MEDALJA

Vučemilović – Stjepan Vučemilović- 1 BRONCA

Vina Poljak – Trifun Poljak- BRONČANA

Vina Fiolić – Dario i Mario Fiolić- BRONČANA

Čestitamo ! 

Među nagrađenima su i suvlasnici zadarske vinarije Degarra Mate Pestić i Dane Šulentić. U razgovoru za Radio Zadar ističu kako su dobili ogromno priznanje za svoj trud jer su 2013. počeli kao autsajderi na vinskoj sceni ali sad se pokazalo da možemo, drago nam je da je baš autohtona maraština pokazala da može stati uz bok vinima na svjetskoj sceni: 

M. Pestić i D. Šulentić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.