Hrvatski radio

Radio Zadar

Lučka kapetanija Zadar bilježi povećan broj intervencija

08.08.2022.

14:12

Autor: Anita Perica

Ilustracija - u patroli s djelatnicima Lučke kapetanije

Ilustracija - u patroli s djelatnicima Lučke kapetanije

Foto: Sime Zelic / Pixsell

S povećanjem broja ljudi koji tijekom ljeta borave na našemu području raste i napor u održavanju sigurnosti kako na kopnu tako i na moru. O tome svjedoči i povećan broj intervencija koji protekloga vikenda bilježi Lučka kapetanija Zadar. Kako bi se trenutačno stanje visoke sigurnosti u akvatoriju zadarske Lučke kapetanije održalo i dalje potrebno je i odgovorno ponašanje svih nas. 

Od prijevoza bolesnika, akcija traganja i spašavanja na moru do inspekcijskih poslova i nadzora stanja na pomorskom dobru – posla je puno, sa svakim turističkim rekordom, rekli bismo, sve više. A da je vrhunac sezone svjedoči i povećan broj intervencija proteklih dana. Evo što nam je o tome rekao Alen Rukavina, lučki kapetan u zadarskoj Lučkoj kapetaniji:

Alen Rukavina o intervencijama

Visoka sigurnost - kako glasi ocjena trenutačnog stanja u akvatoriju zadarske Kapetanije prema riječima lučkog kapetana Rukavine, rezultat je uz ostalo i preventivnih akcija kroz lipanj i srpanj. No Sve kontrole i svi zakoni uzaludni su bez odgovornog ponašanja. Poput turista koji u planinu krenu u japankama, kako kolokvijalno kažemo za nepripremljene i neiskusne, tako se i na moru neki znaju junačiti dovodeći u smrtnu opasnost sebe i druge:

Alen Rukavina uz apel na odgovorno ponašanje

-kazao je, apelirajući još jednom na odgovorno ponašanje svih sudionika u pomorskom prometu, Alen Rukavina, lučki kapetan u zadarskoj Lučkoj kapetaniji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.