Hrvatski radio

Radio Zadar

10:59 / 21.06.2022.

Autor: Radio Zadar

Povećan broj krađa u proteklih nekoliko dana - sinoć i razbojništvo na Kalelargi- ukrao novac iz blagajne

ilustracija

ilustracija

Foto: Borna Filic / Pixsell

Razbojnička krađa Kalelargi

Jučer prijepodne u Zadru, na Širokoj ulici nepoznati počinitelj je ušao u trgovinu trgovačkog društva te iz blagajne ukrao novac. U krađi ga je  ga je zatekla zaposlenica, no lopov ju je odgurnuo i udaljio se s otuđenim novcem.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a u tijeku je kriminalističko istraživanje i potraga za nepoznatim počiniteljem, javlja zadarska policija.

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom i sumnjiče ga za krađu. Utvrdili su da je 15.lipnja 2022.godine u Benkovcu otuđio mobitel u vlasništvu 22-godišnjaka, vrijedan oko 3 tisuće kuna. Otuđeni mobitel je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

 Teška krađa

Od 16. do 20. lipnja u Zadru, u ulici Braće Miroslava i Janka Perice nepoznati počinitelj provalio u prostorije u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je odnio LCD televizor. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.  Jučer je na području Pakoštana nepoznati počinitelj provalio u kamper vozilo u vlasništvu 62-godišnjeg državljanina Austrije, odakle je otuđio novac.


Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.


Krađa

Od 16. do 20. lipnja u Pagu, nepoznati počinitelj je otuđio drveni namještaj ( stolove i klupe) u vlasništvu 49-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U ponedjeljak, 20. lipnja u Korlatu, nepoznati počinitelj je otuđio mobitel u vlasništvu maloljetne osobe.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U ponedjeljak, 20. lipnja u Biogradu, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik 74-godišnje vlasnice.

Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sa subote na nedjelju u Biogradu, nepoznati počinitelj je iz gumenog broda u vlasništvu 44-godišnjaka otuđio navigacijski uređaj.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.