Hrvatski radio

Radio Zadar

Povećan broj timova hitne medicine

07.06.2016.

13:52

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povećava se broj timova zdravstvene zaštite za vrijeme turističke sezone i to na lokalitetima koji su najviše opterećeni. Iako je riječ o uobičajenoj odluci, ove godine ona se poklapa sa novoustrojenom mrežom hitne medicine kojom je za Zadarsku županiju povećan broj timova s liječnikom.

Zaključno, sve je to garancija kako ćemo imati najbolju zdravstvenu zaštitu do sada - ističe pročelnik za zdravstvo Andrija Marcelić .

    Imamo 49 timova hitne medicine od kojih 34 će imati u svom sastavu liječnika, a što će ustanova popunjavati svojim mogućnostima kako bude nalazila putem natječaja liječnike. Ovi timovi koji će trajati dva, dva i po mjeseca ili tri mjeseca turističke sezone, njih ne bi ubrajao u mrežu hitne medicine oni su nadstandard ..

Potpore ruralnom razvoju u posljednih nekoliko godina kreću se od 950 tisuća do milijun i 300 tisuća kuna. Najčešće ih koriste mali OPG-ovi , a cilj je da dostignu razinu s koje mogu potraživati europska sredstva -  čulo se na kolegiju na kojem je usvojen novi četverogodišnji program za dodjelu spomenutih potpora.

Ovim programom se pobliže uređuju uvjeti za ostvarivanje prava iz područja poljoprivrede i ruralni razvoj, a na osnovu ovoga programa raspisat ćemo godišnji javni poziv za slijedećih pet godina - Daniel Segarić, županijski pročelnik za poljoprivredu.

 

Dodajmo i kako je usvojen godišnji program za ostvarivanje potpora iz područja ribarstva i marikulture.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.