Hrvatski radio

Radio Zadar

Povezane hitne službe

26.06.2013.

11:29

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izaslanstvo američke savezne države Minesote završilo radni posjet hitnim službama Zadarske županije

U organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Zadarskoj županiji je proteklih dana boravilo desetočlano izaslanstvo američke savezne države Minnesote, izvijestili su iz ureda zadarskoga župana Stipe Zrilića. Oni su se na terenu upoznali s radom hitnih službi Zadarske županije (Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Hrvatskom gorskom službom spašavanja- stanicom Zadar, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zadra i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje). Na čelu izaslanstva bio je ravnatelj Odjela za upravljanje hitnim intervencijama Grada Saint Paula Rick Larkin, koji je danas zahvalio na, kako je kazao, izuzetnoj dobrodošlici u Zadarskoj županiji i organizaciji pokaznih vježbi na terenu.

"Unatoč velikim kulturnim razlikama, veze između naših zemalja su snažne između posla koji obavljaju liječnici, medicinske sestre i tehničko osoblje. Vraćamo se kući s novim saznanjima, a vama smo u uzvratnom susretu spremni pružiti stjecanje novih iskustava", rekao je Rick Larkin i najavio daljnju suradnju na svim poljima o kojima su ovih dana razgovarali u Zadru, vezano uz rad hitnih službi.

Suradnja Republike Hrvatske i američke savezne države Minnesote traje od 1998. godine kada je ta američka država dodijeljena Hrvatskoj kao zemlja partner prilikom priprema za ulazak naše zemlje u NATO.

Ta se suradnja pokazala iznimno dobrom na vojnom polju, ali i u dijelu civilnog sektora. Ona bi se trebala aktivno nastaviti i u dijelu koji se tiče  hitnih službi, jer  je cilj tog dijela postizanje vrhunskih standarda u zaštiti i spašavanju ljudi kao i u civilnoj zaštiti" istaknuo je danas u Domu Zadarske županije Željko Muić, voditelj ekonomsko-financijskog poslovanja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

U Domu Županije izaslanstvo je danas  primio zamjenik župana Božidar Longin sa suradnicima - pročelnikom Upravnog odjela za razvoj i europske procese Davorom Lonićem i pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijom Marcelićem , priopćeno je iz Ureda zadarskog župana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.