Hrvatski radio

Radio Zadar

Povezuju se srednjoškolci strukovnih škola u Jadransko-jonskoj regiji

28.11.2016.

11:43

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarske Pomorska i Hotelijersko turistička i ugostiteljska škole uspostavile suradnju sa srodnim strukovnim školama u Italiji, Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini kroz projekt „Blue skills“ financiran iz IPA programa Jadranske prekogranične suradnje, a u partnerstvu s Agencijom Zadra Nova.

Zadarske Pomorska i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škole uspostavile su suradnju sa srodnim školama u Italiji, Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini kroz projekt „Blue skills“ financiran iz IPA programa Jadranske prekogranične suradnje, a u partnerstvu sa Agencijom za razvoj Zadarske županije Zadra Nova. Ciljevi projekta su usklađivanje obrazovnog sustava, te mobilnost srednjoškolaca u turističkim i pomorskim strukovnim školama – rekao nam je Ivan Župan sa zadarskog Sveučilišta

Partneri su uočili da postoji puno poteškoća u provođenju mobilnosti u srednjim školama s obziorm da se radi o maloljetnim osobama, pa je razmjena puno kompliciranija nego primjerice ona koja se realizira između sveučilišta.

Ovim smo projektom, koji traje samo pet mjeseci, željeli  utvrditi stanje i različitosti između pojedinih zemalja koje bi sudjelovale u mobilnosti.

Bazirali smo se zasad na dva sektora: turizam uključujući sve grane turizma,  te brodostrojarstvo i nautički promet.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.