Hrvatski radio

Radio Zadar

Povijesni rekord Zračne luke Zadar - hoće li se slaviti i u listopadu ?

03.08.2022.

11:28

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar

Foto: Dino Stanin / Pixsell

U srpnju je kroz Zračnu ruku prošlo 237.327 putnika . Najveći je to mjesečni promet od otvaranja te luke 1969.godine. Potvrdio nam je to  glasnogovornik Nikola Barać. 

U odnosu na srpanj prošle godine promet je dvostruki, a u odnosu na srpanj 2019. 60-ak posto veći. To u neku ruku obvezuje da se promet odvija sigurno i točno. Sa sigurnošću možemo reći da su ove brojke koje ostvarujemo najveće u povijesti Zračne luke Zadar.

N. Barać

N. Barać

U prvih 7 mjeseci kroz Zračnu luku Zadar je prošlo 566.788 putnika.Temelj ovim brojkama je Ryainairova baza u Zemuniku. U 15.godini djelovanja tjedno se ostvaruje 120 letova. S ovim zračnim prijevoznikom iz Zadra možete otići do 40-ak europskih odredišta, uključujući 13 novih linija među kojima su Bordeaux, Helsinki, Sofija i Torino. Sada je već izvjesno da bi zračna luka Zadar trebala preskočiti milijun putnika ove godine, dodaje Barać te predviđa a bi se to moglo ostvariti sredinom listopada. 

Za kraj podsjetnik iz povijesti : prve sezone letenja u zadarskoj Zračnoj luci 1969. Godine ostvaren je promet putnika od 15 i pol tisuća, danas je on 40 puta veći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.