Hrvatski radio

Radio Zadar

Povljana: 1. smotra vina Gegić otoka Paga

25.07.2019.

11:16

Autor: rzd

Filip Brala/PIXSELL

Filip Brala/PIXSELL

Foto: - / -

U Povljani, na otoku Pagu danas 1. smotra vina Gegić otoka Paga. Želja je oživljavanje bogate tradicije vinarstva i vinarske kulture na otoku Pagu. Predviđene su degustacije vina otoka Paga, a navečer u Povljani zabavni program.

Začetnici ove ideje su vinogradari i vinari sa područja otoka Paga. Uzgojem autohtone sorte vinove loze Gegić i proizvodnjom istoimenog vina  oni čuvaju višestoljetnu tradiciju i prenose na buduće naraštaje svijest o važnosti očuvanja svih sastavnica našeg autohtonog sortimenta.

Cilj održavanja 1. smotre vina Gegić otoka Paga je kroz kušanje istog približiti posjetiteljima  sav trud uložen u uzgoj i proces stvaranja kvalitetnog vina.

U programu manifestacije sudjelovat će i ostali domaći izlagači sa autohtonim proizvodima, a u sklopu toga bit će otvorena i izložba " Panji u Povljani ", kojom će se posjetiteljima prikazati tradicija vinarstva u Povljani.

Manifestacija "Stani! Na Gegić u Povljani" održat će se u četvrtak, 25.07. s početkom u 20,00 sati na Trgu bana Jelačića, a posjetitelje će zabavljati Joso Butorac i klapa Vinčace..

 

Program za medije:

  • 18,00 Vinarija Vina otoka Paga- degustacija vina, Pag
  • 19,00 Vinarija OPG Davorka Tičić -  degustacija vina, Povljana

  20,00 Početak manifestacije uz glazbeni program, 

-           

Program za posjetitelje:

  • 20,00 Početak manifestacije uz glazbeni program, ( Trg bana Jelačića, Povljana)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.