Hrvatski radio

Radio Zadar

Povoljnija epidemiološka slika tek će se vidjeti za 10 do 15 dana

10.05.2021.

12:49

Autor: Anita Perica

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

U posljednjih 10 do 15 dana primjećuje se i nešto manji pritisak bolesnika na hitni bolnički prijem zadarske bolnice - potvrdio nam je zamjenik ravnatelja, dr. Edi Karuc, no još će, kaže, trebati neko vrijeme da se poboljšanje epidemiološke slike primijeti i u samoj zadarskoj bolnici.

Pri tom ne smijemo zaboraviti na pridržavanje mjera i nastavak masovnog cijepljenja.

       Znate kako je bolest sama takva da uvijek postoji jedno, nazovimo ga tako, kašnjenje od 10 do 15 dana, tako da mi danas imamo nešto manji broj novozaraženih, međutim, trebat će nam negdje 10 do 15 dana da se to primijeti i na stanju u našoj bolnici, da se smanji broj bolesnika hospitaliziranih kako kod nas tako i u Biogradu. Nažalost, još uvijek su nam velike i brojke umrlih ljudi. Jučer smo, nažalost, imali četiri smrtna slučaja, što je relativno velik broj, ali kažem to su sve posljedice ovog velikog pritiska kojeg smo imali u proteklih mjesec, mjesec i pol - kazao nam je uz ostalo dr. Edi Karuc.

 

dr. Edi Karuc - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.