Hrvatski radio

Radio Zadar

Povoljno do kredita za podizanje kvalitete obiteljskog smještaja

18.10.2018.

13:02

Autor: Božidar Kolega

Povoljno do kredita za podizanje kvalitete obiteljskog smještaja

Povoljno do kredita za podizanje kvalitete obiteljskog smještaja

Foto: - / -

Kako bi Hrvatska bila turistički konkurentna potrebno je napraviti iskorak u kvaliteti smještaja. Upravo je to cilj programa kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome“ budući da se upravo 70 posto turističkih ležajeva u Zadarskoj županiji nalazi u domaćinstvima.

Istaknuto je to na konferenciji Ruralni turizam – mogućnosti financiranja u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.  Županijski pročelnik Lovro Jurišić: 

U programu županije cijeli kreditni potencijal je 10 milijuna kuna, a sredstva se odobravaju isključivo za uređenje objekata, modernizaciju objekata, nabavu nove opreme i proširenje ponude pružanja usluge po pripadajućim brandovima oznake kvalitete Welcome, znači family, city, rural i bike. O konkretnim kreditima znači možete s bankom dogovoriti najniže 30 000 kuna,  a najviše 150 000 kuna. Kamatne stope koje smo dogovorili najveća je 4,5 posto . S obzirom da županija financira ili 4 ili 3 posto korisniku ostaje ili pola ili pola ili 1,5 posto o njegovom trošku.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.