Hrvatski radio

Radio Zadar

Povratak u Kneževu - Gradska glazba Zadar

18.02.2017.

13:08

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska glazba Zadar nastupit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 20 sati. Svojoj će publici predstavit zabavni program pod naslovom Večer evergreena u kojem će izvesti neke od najpoznatijih filmskih tema te stranih i domaćih evergreena. pod ravnanjem Dražena Habuša.

U subotu, 18. 2. i ponedjeljak 20. 2. svečani glazbeni program otvaranja Kneževe palače nastavlja se nastupima zadarskih ansambala. Nakon nastupa Zadarskog komornog orkestra, koji je koncert održao 13. 2., na redu su Gradska glazba Zadar te Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić. Ansambli koji djeluju više od cijelog stoljeća dva su glazbena stupa Zadra, koja neupitno obogaćuju njegov kulturni život, a njegovim građanima prave su glazbene oaze, mjesta muziciranja, kreativnog izražavanja i druženja.

 

Gradska glazba Zadar nastupit će u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u subotu 18. 2. s početkom u 20 sati. Svojoj će publici predstavit zabavni program pod naslovom Večer evergreena u kojem će izvesti neke najpopularnijih filmskih tema te stranih i domaćih evergreena. Ovakav pitak program pod dirigentskim vodstvom Dražena Habuša koji preuzeo vodstvo Gradske glazbe Zadar 2015. godine, zasigurno će zadovoljiti glazbene ukuse šire publike te biti prikladan subotnji podsjetnik na neke od nezaboravnih melodija koja prate mnoge generacije kroz život.

 

Dva dana kasnije, u ponedjeljak, 20. 2. s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači cjelovečernji koncert održati Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić.

Zbor koji samostalno djeluje od 1908. godine pokazat će svoje glazbeno umijeće šarolikim programom sastavljenim od djela zadarskih skladatelja Antuna Doličkog, hrvatskih skladatelja Jakova Gotova te Krešimira Magdića, a osim njih na repertoaru naći će se djela Sergeja Rahmanjinova, Mauricea Durufléa, te popularna crnačka duhovna pjesma Go, Tell it on the Mountain u kojoj će se kao solistica predstaviti sopranistica Anita Stojšić Reljić. Zborom će dirigirati Tomislav Košta, koji je voditelj zbora postao 2016. godine.

 

Između dva glazbena programa u nedjelju 19. 2. u istom prostoru s početkom u 20 sati nastupit će Zadarski plesni ansambl.

Program pod nazivom Večeras plešemo  na razini koreografije priredile su Sanja Petrovski, Natali Perić i Josipa Štulić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.