Hrvatski radio

Radio Zadar

Povratak učenika u školske klupe

25.05.2020.

08:27

Autor: Radio Zadar

Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / -

Danas bi se učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola njih oko 150 tisuća trebali vratiti na nastavu. Ministarstvo obrazovanja pozvalo je roditelje da bez straha pošalju djecu ponovno u škole, no koliko će ih i doći danas na nastavu, zasad nitko ne zna.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak vjeruje da će velik dio učenika od prvog do četvrtog razreda danas doći u školu. Odbacila je kritiku da je prije dva tjedna prebacila odgovornost na roditelje te rekla da svi učenici trebaju doći u školu, osim ako ih roditelji ispričaju: Ono što dobivamo informacije s terena pokazuju da će ih biti bitno više nego što je bilo prošli tjedan, ali ono što je daleko važnije od toga je da se škole i ravnatelji, osnivači, potrude osigurati uvjete. Svatko mora raditi svoj dio posla i ja zahvaljujem svima onima koji rade odnosno traže izliku da se nešto ne napravi ili da se nešto ne organizira. Znači ovo je sada vrijeme gdje moramo pokazati da razumijemo potrebe naših učenika i da mjesec dana u toj dobi, da se nešto ponovi, ispravi, unaprijedi, daje povratne informacije, puno znači.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.