Hrvatski radio

Radio Zadar

Požar kod Zatona Obrovačkog više ne prijeti kućama!

14.08.2017.

17:16

Autor: Dorotea Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki požar na obroncima Velebita kraj Zatona Obrovačkog, više ne prijeti kućama, iako gašenje i dalje otežava jaka bura. Zbog požara je prekinut promet državnom cestom između Maslenice i Zatona Obrovačkog.

Cijeli obrovački kraj je i dalje bez struje. Kako nam je rekao zapovjednik zadarske Javne vatrogasne postrojbe Željko Šoša, požar je počeo prije dva dana i to od udara groma: Kako je riječ o miniranom prostoru, nije se moglo gasiti, a požar je danas na sve strane rasplamsala bura. Obranjene su sve kuće u desetak zaselaka, a sada se gase rubni dijelovi. Na terenu je 40 vatrogasaca, 15 vozila, 4 kanadera i tri air traktora. Požar će se gasiti još najmanje dan-dva, kaže Šoša, jer će bura sigurno rasplamsavati rubne dijelove požara ali se nada da bi požar do kraja dana mogli lokalizirati, tako da bi pred gasiteljima i mještanima trebala biti ipak nešto mirnija noć. Gasitelji će do daljnjega ostati na terenu i obilaziti rubne dijelove požarišta da ne dođe do ponovnog rasplamsavanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.