Hrvatski radio

Radio Zadar

Požar kod Zatona okružen sa svih strana, kod Visočana pod kontrolom

14.07.2022.

07:35

Autor: HRT centar Zadar

Požar kod Zatona

Požar kod Zatona

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice kazao je za HTV jutros da nema više nekontroliranog širenja vatre i da je požar kod Zatona okružen sa svih strana.


- Sve snage tijekom cijele noći ostale su na terenu. Cijelu noć se gasilo. Oko 2 sata malo se smirio vjetar, pa su vatrogasci uspjeli dio požarišta staviti pod kontrolu. Ujutro nema nekontroliranog širenja vatre i velikih vatrenih fronti. Ujutro su se u 6 sati uključila dva kanadera. Noćas je na terenu bilo 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca, a i mnogi građani su pomogli, kazao je Tucaković.

Nije bilo naredbe o evakuaciji stanovništva. Nažalost, došlo je do velike materijalne štete na vinogradima, maslinicima.U vatrenoj stihiji je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik. Na području Rasline i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

Cijelu noć dežurali su gasitelji i kod Visočana gdje je je požar pod kontrolu stavljen sinoć u 20 sati i 30 minuta. Ima još dima, ali otvorenog plamena ne, koliko je točno područje vatra zahvatila i kolika je materijalna šteta znat će se tijekom dana . Na terenu su uz JVP članovi DVD-a RAŽANAC i NIN , Vatrogasci iz DVD-a Pakoštane su otišli pomoći kolegama kod Vodica.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.