Hrvatski radio

Radio Zadar

Požare na Ražovljevoj glavici i Golešu gasili kanaderi

03.07.2015.

08:28

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U gašenju dva velika jučerašnja požara na području Škabrnje i Sukošana sudjelovale su i protupožarne zračne snage. Kanaderi su gasili na Ražovljevoj glavici i brdu Goleš. Kod Škabrnje je izgorjelo oko 100 ha trave, maslina i hrasta, a kod Sukošana 2 ha, uglavnom niskog raslinja.

12:17 sati: dojava o požaru raslinja na području Škabrnje – brdo Ražovljeva glava. U požaru je izgorjelo 100 ha trave, hrasta i maslina. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor, te ukupno 18 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Zadra i DVD-a Škabrnja i Galovac.

Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a ugašen u 19:15 sati.

2. Sukošan (brdo Goleš) - 02. srpnja u 17:40 sati: dojava o požaru raslinja na području Sukošana, brdo Goleš. U požaru je izgorjelo 2 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Sukošan. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.