Hrvatski radio

Radio Zadar

Požarište kod Ražanca natapaju i dva Airtractora

07.09.2021.

09:07

Autor: rzd

Požarište kod Ražanca natapaju i dva Airtractora

Požarište kod Ražanca natapaju i dva Airtractora

Foto: - / -

MORH javlja da su se jutros na požarište kod Ražanca u gašenje uključila i dva Airtractora koja natapaju opožareno područje na rubnim dijelovima kako se vatra više ne bi širila i razbuktavala. Na podvelebitskom području jutros puše pojačana bura pa još uvijek postoji mogućnost razbuktavanja vatre.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 60 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja

Dva aviona Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u utorak, 07. rujna 2021. na gašenju požara na području Ražanca u Zadarskoj županiji.

Od početka II. faze Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 7. rujna 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 95 požara i to: 36 u Šibenskoj-kninskoj, 32 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 22 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 60 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tijekom gašenja požara i protupožarnog izviđanja izvršeno je 4.643 letova, pri čemu je ostvareno 729:30:00 sati naleta i izbačeno 21.836 tona vode.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 14 puta i ostvario 14 letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom „ORBITER 3“ u trajanju 31.27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.