Hrvatski radio

Radio Zadar

Pozitiva Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole Zadar

21.04.2018.

08:14

Autor: HRT Radio Zadar

Pozitiva Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole Zadar

Pozitiva Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole Zadar

Foto: - / -

Dobar ritam Ekologijade u sklopu Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole Zadar donio bogat zabavno-edukativni program na Kalelargu! Zabava, glazba, ples, sport, zagrljaji – sve je bilo puno pozitive ...

Eko dani Prirodoslovno-grafičke škole su se zahuktali Ekologijadom na Kalelargi. Škola je na štandovima ponudila pregršt zabave, finih suhih kolačica, promotivnih edukativnih letaka te izradu origamija.

Najmlađi su na velikoj papirnatoj traci položenoj na samoj ulici flomasterima i raznim bojicama crtali i pisali eko poruke. Učenički duo Dah bio je zadužen za glazbeni dio programa, a članice Zadarskog plesnog ansambla počastile su nas atraktivnim plesnim performansom.

Učenici Prirodoslovno-grafičke škole djelili su besplatne zagrljaje turistima, slučajnim prolaznicima i poznanicima. U suradnji sa Šahovskim klubom Casper provedena je radionica šaha. Edukativna utrka Zadarska kopča provedena je po treći put. Cilj utrke je približiti natjecateljima znamenitosti Poluotoka. Ove godine provedena je u dvije kategorije. U prvoj kategoriji natjecali su se učenici, a u drugoj prijatelji Prirodoslovno-grafičke škole. Pobjednički timovi osvojili su dalmatinski pršut.

Srednjoškolski pobjednički tim sačinjavali su maturanti Maris Gičevski i Toni Bučić, a u kategoriji prijatelja PGŠ-a tim Doma za starije i nemoćne Sv. Frane. Ostali timovi prijatelja škole dolaze iz Volonterskog centra Zadar, Futsala Zadar te dva tima iz Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra.

Uz Prirodoslovno-grafičku školu na Ekologijadi pridružili su se i Učenička zadruga Maraška iz OŠ Bartula Kašića, Učenička Zadruga Mogunja iz OŠ Valentina Klarina iz Preka, Pinel iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar te Čistoća d.o.o.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.